Apr 30

Ne morem, da ne bi. Danes so mi spet dvignile pokrov. Žal. Vem, da je strpnost lepa čednost, ampak – od Most do centra, slaba ura vožnje z mestnim avtobusom!? To je pa too much! Ne, ne, tri much!!

Žal moja pot v službo vodi mimo dveh tržnic, in če začnem delati ob 11h padem ravno v interval vladavine starmame. To je namreč čas, ko objestnice skačejo po tržnicah, ko se borijo za čimbolj frišno kulerabo in endivijo, potem pa s tem navalijo na naše zelence. Zdaj vsaj vem, zakaj tak vonj po zemlji…

Nekako sem te “vladarke” dopoldneva razdelil na tri katergorije.

 Prva kategorija so vozičkarke.

Kot da ni dovolj, da tovorijo vse te svoje vrečke z zelenjadjo, nekatere so precej modernizirane in imajo s sabo tiste male vozičke. In prav te naredijo največjo štalo!! Že sebe komaj skobacajo na avtobus, ne one morajo imeti s sabo ta voziček. In potem se najde kakšen prijazen osebek, malo bolj strpen, kot jaz očitno – “guspa, vam bom pomagu, da boste lažje šle gor…” Ampak, neeee, one so preponosne, da bi sprejele pomoč – “bom saaamaaa…” In se vleče na bus celo večnost… in potem še eno večnost traja, da se spravi do svojega sedeža. In če kaj poznate starmame – takšne so vedno prve in s tem zadržujejo pri vstopanju na avtobus še ostale, ki bi radi šli na bus.

Druga katergorija so berglarke.

Ne rečem, nekatere so res boge – ampak, a nimajo nikogar, ki bi jim pomagal in bi kdo drug skočil na tržnico namesto njih? Skratka, takšnim sedež seveda odstopim. Takšne razumem. Da ne bo kdo rekel, da ne znam biti strpen ;) … Skratka, berglarke so tiste starmame, ki imajo berglo samo za to, da jo imajo. Pa da kašnega nestrpneža, kot sem jaz lahko po glavi. Ne vem, ali imajo te bergle le za grožnjo, le za psiho podporo – a zanimivo je to, da ponavadi prav nič ne šepajo, ko gredo z busa dol. Prav lepo hodijo…

Tretja katergorija so pa starmame, ki si ničesar ne zapomnijo. Vem, da s starostjo peša spomin, ampak… Če je tako hudo, si verjetno v kakšni oskrbi. Tako sem že večkrat videl gospo, ki vsakič preden gre na avtobus, vpraša “a greste do glavne tržnice?“. Si je res tako težko zapomniti, da samo 9-ka ne gre do tržnice?

In potem, namesto, da bi imela vsaj blizu sebe svoj voziček, ga ima parkiranega pri klopci na avtobusni in spet traja celo večnost, da se ji uspe skobacati na bus.

Danes sem imel posebno čast – da sem na poti v službo naletel prav na vse tri kategorije. Kaj hočemo – med 10 in 12 uro je pač vladavina starmame.

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “Vladavina starmame”

 1. EVA999 Pravi:

  Hm.. nihče nič, bom pa jaz:
  Tko vozičkarke kot berglarke kot pozabljiva zvrst starmam trpi mrbit tut še za kontinenco (zato znabit hitenje domov al do naslednjega sedeža), mogoče lovijo jutranje ure, ko je energije več kot kasno popoldne (zato vse naenkrat s koški kolerabe na avtobusih), čut za orientacijo pa tudi hlapi z leti, zato vozički todle, one pa onidle …
  Eh, pa le nisem mogla bit tih, hahaha

 2. EVA999 Pravi:

  .. na, pa sem ga polomila: gre seveda za inkontinenco : )))) Boguhvala, da vsaj tega še nismo vzeli :) ))
  Lep dan – vsem, tut stardedcem in -mamam. : )))

 3. helenca helenca Pravi:

  eva99- jah bi komentirale te staremame na trolah, ampak moje mnenje ne šteje dosti. zakaj? zato ker se bolj malo vozim s trolami in tak jih ne srečam glih dosti. tak da tu moje mnenje ni glih dobro oziroma omembe vredno ;)

 4. sally Pravi:

  dizzzzy!! hvala s strani vseh bednikov, ki se vsakodnevno dooolgocasimo na razlicnih lokacijah, da nam pomagas prebroditi težke trenutke z izbranim humorjemin. ker zaradi teh blogov spiš še malček manj se kot redna bralka in čitalka prostovoljno javljam, da pripomorem k tvoji budnosti s skodelico kave:) v bližnji prihodnosti, če te ne bo na poti do joba pobasala, pohopsala ali kakorkoli drugače deformirala kašna babica. sicer mam pa en predlog: kar te ne ubije te ojača. so fight back:) pa če to zahteva borbo s paradižniki na troli pa naj bo. zadoščenje zagotovljeno:)

 5. Tjanci Pravi:

  zanimivo:)

 6. EVA999 Pravi:

  Sally: hahaha, zdajle sem se pa morala na glas smejati. Ne, dizzyja nam ne smejo uničit! Zato v borbo : ))

 7. yasminelle yasminelle Pravi:

  dej dizzy… napiši no še kej… kje se potikaš da nimaš več časa pisat???

 8. stardust Pravi:

  kapo dol. :) sam ne bi bolje napisal :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !