Apr 02

Še nedolgo nazaj sem bil precej negativno nastrojen do nasprotnega spola. Razne kolobocije pač, ene zabavne, druge samo naporne, spet tretje… boleče. In sem bil nekako zaprt pred damami. Do pred kratkim.

Ko delam, opazim veliko simpatičnih deklet, a pretekle izkušnje so me izoblikovale do te mere, da jih ne opazim. Izjave tipa, “uuu, kaj maš pa tole okoli vratu“, ko je očitno da gre za fotoaparat in moji odgovori tipa “ah nič, to je samo obesek za ključe, katerega si nadenem samo za žurat…” so torej povsem zgovorni, zakaj jih niti ne opazim več. Pa tudi to, da sem bil v ljubezni že mnogokrat preveč prizadet. Prevečkrat, če dobro pomislim. In potem je skoraj normalno, da se človek malce zapre, si zgradi varnostni oklep… Do pred kratkim…

Dunaj. Drugič letos. Prav tako s fotoaparatom okoli vratu. In s temu primernim mišljenjem v glavi. Sicer sem te gospodične poznal že od prej, tako, da sem vedel, da ni ravno tako hudo, kot v prej opisanem primeru, a vseeno. Bolje preventiva kot kurativa.

A vseeno. Opazil sem jo. Simpatično gospodično mično. Njen pogled igriv. Skuštrani lasje za piko na i lepemu obrazu. Pustila je nek pečat v meni, a sem se zavedal, da možnosti, da bi jo še kdaj videl oz. celo bolje spoznal, niso prav velike. A naključja so naključja in prijatelj Murphy mi je tu celo malce pomagal. Najine poti so se spet prekrižale.

Vsi vemo, kakšen je danes svet in ženske v njem. Precej zmešan. In ženske v njem tudi. Žal. Težko je najti posebno osebo, katera ti bo misli zapolnila s pozitivo, z dobro voljo in ko ti srce skorajda malo poskoči, ko vidiš, da ti je poslala sms. Zaradi nje se mi dogaja prav vse to. Dnevi so malce bolj pozitivni, misli bolj vesele, obraz bolj sproščen in ko dobim njen sms, pa čeprav le enega, dobim nov elan za svoje delo.

Sklenil sem, da bom spustil oklep. Samo za njo. Se ji odprl. Samo njej. Naj me spozna takega kot sem in sama pride do spoznanja ali sem ji všeč ali ne. Izgubiti mislim, da nimam ničesar. Lahko samo pridobim. Vsaj prijateljico. Čas pa bo pokazal, če še kaj več. :-)

Včasih se pač riskira, da se profitira… ;-)

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “Igriv pogled”

 1. struna Pravi:

  Dizzy,to sm čakal… Da se odpreš,da začutiš bližino in da spoznaš konno eno tako po toliko problemih kot si jih mel. Vsak igriv pogled je dobrodošel… Tudi meni se dogaja podobno ;)

 2. Dizzy Pravi:

  Problem je v tem, da je takšnih, katerim se splača vsaj malo odpret, zadnje čase tako malo… Ampak njen iskriv pogled, mislim, da je tega vsekakor vreden. ;-)
  In prav tako mislim, da tvoj tudi. :)

 3. Struna Pravi:

  Moj pogled??? Am… NOT… Al misliš pogled zame od posebne osebe???

 4. Struna Pravi:

  Doooh. ;-)

 5. EVA999 Pravi:

  Aaaa, tko je to s pogledi!
  :) :) :)
  Zdaj čakam še jaz, da me kaj iskrivega useka! Ali pa zasije na mojem mobičku!

 6. milla Pravi:

  dragi dizzy! slučajno sem zasledila tvoj blog na netu in morm reč, da obravnavaš zelo pragmatične teme. vsi se neverjetno ukvarjamo s svojim izgledom, še celo tisti, ki se ne , razmišljajo kako bi se naštimali da bodo zgledal čimbolj jebi veter.sploh pa je the topic in our conversations always love. jah deklce pa njihovi pogledi. sploh takšne, ki se zabavajo imajo iskrice v očeh. in ko je človek sproščen oddaja največ pozitivne energije. najbrž iz istega razloga opaziš vsako, ne glede na to ali ti je všeč ali ne, ali jo pohvališ ali kritiziraš…veš kaj hočem povedat? iskreno ne verjamem v zaljubljenosti na prvi pogled, tukej zdej izzvzemam one night stande (Okej se je pa že tut nrdil d so se razvil v nekaj več) štekam pa vzajemno kemijo-ampak verjetno si jo predstavljam malce drugače kot si jo kdo sicer. zato, ker iskriv pogled je nekaj zelo preprostega in bazičnega, ko pa prideš do čustev se pa stvari precej komplicirajo. sploh če iskrivih pogledov ljudje ne oddajajo, ker želijo nekoga privlačiti, ampak samo zato ker se počutijo prijetno v družbi svojih prijateljev. žal mi je samo, da ljudje prehitro sklepajo in prevečkrat naklonjenost povezujejo z romantičnimi doživljaji. sj ne vem kako je z drugimi. vem, samo da je pri meni tako. dražljaji so ali jih pa ni. seveda pa te misli spremljajo še druge (preteklost, prosti čas in nasploh volja za vezo). sm tak tip človeka, da ne mara utesnjenosti, nadzora, pojasnjevanj drugim kje sem in kaj delam…ok, malo me je zaneslo v napačno smer:) dejstvo je samo, da navadno se najbolje počutim v družbi ljudi…ne, hočem reč, da se mi v glavi naredi zapora ko spoznam nekoga, ki mi je zanimiv in nočem stvari zajebat z neko zvezo, ki bo takoalitako razpadla. pa ne zaradi njega, ampak zaradi mene. pa ne reci, da sem negativist, pesimist in podobne besede na ist, ampak je to realno gledanje na svet. sem človek s toliko različnimi pogledi na svet, z vsevrstnimi okusi in zanimanji in ne morem se nekje ustalit. niti se nočem, niti mi ni treba. kaj, a za voljo ljubezni? bullshit! so ajm staying in friendships.and i LOVE it!
  MIMOGREDE,kako pa si vedel, da ona ni taka? sm prepričana namreč, da je vsaka punca v svoji esenci taka. odvisno samo, kako eksplicitno to izraža. lahko, da se motim. :) absolutno se strinjam, da se moraš nekomu odpret, vendar vseeno pazi, da ne boš preveč pričakoval. glede na to, da se mi zdiš zelo v redu fant, more bit tudi tale deklca, če ti je padla v oko. mogoče je samo zelo osamljena v zmešnjavi vseh ljudi, ki jo vsakodnevno obkrožajo in ceni vsakogar, ki se ustavi vsaj za hip, da pokuka kaj je globlje v njeni glavi, jo nasmeji in mogoče razvozla kakšno malenkost v mozaiku življenjske nejasnosti. zdi se mi, da sem lahko iskrena s teboj, oz. da povem kaj mislim. sej zato pa blogi so, ane? po branju tvojih blogov se mi zdi, kot da te poznam.
  želim ti karseda prijazen dan!

 7. Dizzy Pravi:

  @Milla:

  Tole je pa definitivno najdaljši komentar, ki sem ga kdaj dobil na blog. :-)
  Ne vem, tole si definitivno zasluži en odgovor, ki pa bo, glede na obsežnost tvojega komentarja enostavno sistematski… ;-) Se pravi, bolj ko ne, replike po točkah…

  Skratka, strinjal bi se povsem, da je najpogostejša tema naših pogovorov ljubezen. Kaj ne bi bila, ko ima tako različna obraza. Prvi lep, prekrasen, drugi grd in tako zelo boleč. In je kar nekaj si za povedat o tem, ne glede na to, v kater obraz ljubezni trenutno zreš.

  Kar se tiče iskrivih pogledov – vidim jih res veliko, predvsem, kot si opisala, zaradi sprošenosti in zabavanja v krogu prijateljev in sem jih mogoče res vajen, ravno zato pa so mi bile njene toliko bolj všeč, ker so bile nekaj posebnega… in o tem pisat, je malce težje… Kar se pa tiče zaljubljenosti na prvi pogled in one night standa… tu imava pa različen pogled. Verjamem v ljubezen na prvi pogled, ker se mi je že zgodila, ne enkrat in nikoli ni trajala nek kratek čas, ampak se je oobdržala… dlje…
  Ne verjamem pa v one night standa. No, ne verjeti v to je malce težje, ampak, sam jih ne maram. Raje se predajam strasti in nežnosti z gospodično, do katere imam vsaj nek poseben odnos, oz. vsaj nekaj posebnega čutim…
  Priznam, se je zgodil tudi one night stand, saj se vsakomur v življenju, pa vseeno – zame to ni to. Ne vidim poante v tem.
  Tudi sam sem tip človeka, ki ga hitro zaduši, če ga ima nekdo non-stop na špagci in pod nadzorom. Že moj poklic je tak, da rabim svobodo, da rabim veliko časa zase, a vseeno – lepo je vse to veselje ob opravljanju dela deliti z nekom, ki ti nekaj pomeni oz. še lepše je prosti čas, ki ti ostane, preživeti prav s to osebo.

  Mi je pa zelo znan tvoj način razmišljanja – da se ti naredi zapora… Sam sem s to zaporo spoznaval ljudi in živel dobro leto, pač zaradi določene kolobocije, katera mi je sedaj le dobra šola, a vseeno – zdaj sem prepričanja, da sem verjetno prav zaradi te zapore lahko zamudil kaj lepega v tem dobrem letu. Life is just to short, you know…
  Vseeno pa, kot si že sama napisala, pazim, pred kom se odpiram, vsekakor pa to ne pomeni, da sem enako zaprt, kot sem bil pred kakšne pol leta.

  Dobro vprašanje – kako sem vedel da ona ni taka? Po naravi imam zelo močan šesti čut, ki je povezan tudi s presojo ljudi. Se zmotim, priznam, a vseeno – zelo malokrat, in ko sem videl njen igriv pogled in obraz, skratka njeno celo pojavo, je srce malo da ne podivjalo… In če se mi to zgodi, gre verjetno za zelo posebno osebo… ;-)

  Skratka, veseli me, da si brala moj blog, še bolj me veseli, da ti je všeč, neprimerno bolj vesel pa sem tvojega iskrenega komentarja. Oz. zdaj raje rečem mnenja. :-)

 8. milla Pravi:

  hehe verjetno izrabljam tvoj blog za izživljanje nepotešenih želja po bloganju. sm mela svojga pa sm hitro opustila ta hobi. sicer pa je pisanje o svojem življenju eno velko egotripianje in me kar hitro zanese (kot vidiš) v čudne vode. take kjer na veliko premlevaš o svojem videnju tegas drobcenega sveta. torej, če ne zameriš ostajam pri komentarjih na tvoje bloge, zato se le mal potrud pa mal več uploadi d bom mela kj za počet:) this could be an interesting game.
  zakaj one night standi? ker nisi obremenjen z ničemer drugim, kot samo z užitki. še na partnerjevo zadovoljstvo ti ni treba mislt. sj pravm d sm egoist.sicer pa je tole tisto vzneseno razmišljanje, ki je v svojem bistvu malce poglobljeno v še bolj vzneseno filozofijo moje trenutne življenjskosti. kakorkoli že, sem človek , ki mora čutiti 100 odstotno. bodisi v pozitivni smeri, bodisi emo smeri:) samo da nekaj čutiš, močno. in če je blank, potem je dolgčas, le vsakdanjik. in ti one night standi življenje popestrijo. točn tko kt si reku..life is too short,so every day should be a game. sj ne gre tu ravno za sexs. gre za flirt, energy, kemijo…nimaš zavor, ker je interval možnosti, da boš to osebo še kdaj srečal zelo ozek. normalno, da pa vsi iščemo neko nadzemeljsko ljubezen, ki pa meni vsekakor ni tako zanimiva. preveč je dela z njo, in skrbi.
  lepo pa je spoznat človeka, ki v to še verjame…imej čim manj naporen dan.

 9. Tjanci Pravi:

  moj komentar ne bo kilometrski..mogoče niti vreden odgovora..ampak vseeno:)milla prit še kej k men napisat:)hehe
  Dizzy čeprav te ne poznam in sm tvoj blog najdla dans..včasih se je dobro prepustiti in slediti srcu, kljub bolečini, ki te je obdajala v preteklosti..za vsakega posije sonček in dan ko nismo več senca samega sebe..prepusti se in užij vsak dan v njegovi najlepši luči;)

 10. saoco Pravi:

  citiram: “Priznam, se je zgodil tudi one night stand, saj se vsakomur v življenju, pa vseeno – zame to ni to.”

  No, meni se ons še ni zgodil, čeprav sem star nekaj čez 20 let. :(

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !