Mar 27

Pred kratkim sem bil na koncertu, na katerem si je glavni nastopajoči privoščil strogo prepovedano, pljuča zastrupljajočo in v zaprtem prostoru prepovedano – cigareto. Varnostnik prileti in dejansko sem mislil, da se bo koncert prav kmalu zaključil.

Zanimivo je bilo predvsem, da mu je varnostnik najprej žugal, da ne sme kaditi, nato je hotel priti na oder, a ga, zanimivo, tja niso spustili. Roadiji ga niso spustili na oder.

Ampak resno – kaj narediti v takšnem primeru? Že res, da je glasbenik najprej vprašal, če nas moti, da eno “zapali”, a nihče od obiskovalcev ni protestiral. In jo je prižgal. V zaprtem prostoru…

Z odra ga ravno ne moreš spoditi, saj je vendar tam zato, da ti naredi žur, zabavo oz. – tisto najpomembneje – prinese šuške, keš… Denar.

Šlo je za tujega izvajalca – kaj v tem primeru veleva zakon? Kaj storiti? Sam sem namreč zagrizen nekadilec in zakonov o kajenju v zaprtem prostoru ne poznam dobro. Vem samo, da se notri ne sme kaditi…

Zanimivo, moram reči…

 • Share/Bookmark
 

7 odgovorov na ““Može da jedno zapalim?””

 1. Nick Pravi:

  Jaz bi ga seveda spodil z odra, naj se gre zajebavat med svoje Bosance.

 2. Dizzy Pravi:

  okej, pač je bil možakar hrvaškega porekla. in je morda zdaj v debati prisoten s tem povezan naboj.

  kaj pa če bi možak rekel “Can I light up my cigarete?” ;-)

 3. Dizzy Pravi:

  okej, dajmo predrugačiti… kaj pa če bi nastopajoči rekel “Can I light up my cigarete?” ali pa v nemščini? rusčini? španščini…?

 4. Darja Darja Pravi:

  Po moje je itak dolžnost organizatorja, da ga seznani z zakoni, ki veljajo glede tega. Če ga pač niso, njihov problem (in njihova kazen).

 5. Struna Pravi:

  Včeraj na gospodarcu je folk veselo kadil na koncertu,pa je lih tko dvorana… In pol bi nastopajočega dol vrgli recimo, medtem ko v publiki najmanj 50 ljudi kadi isti moment… No go zame…

 6. hathor Pravi:

  Eh, saj je bil samo en čik…

 7. Tjanci Pravi:

  vsekakor ga bi morali o zakonih obvestiti organizator tak k ste že napisali..ampak je zanimivo d varnostnika niso pstil na oder=)jhehe..ka bi pa naredu?=)strgal bi mu cigareto z ust..glasbenik pa v jok na drevo al ka?=)na koncu bi plačal kazen in ga nkol ne bi blo več k nam.=)ta scenarij se je odigral v moji glavi ko sm brala tvoj post=)kot nekadilka me kadilci niso nikol motli če niso lih pihali direkt vame..in tuk zakonov se prekrši d se zrd ene cigarete vrjetn ne bi podrl svet=)ampak gre se za princip;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !