Feb 26

Moški in ženska. Oba strtosrčneža. Oba sta potegnila kratko v svoji vezi. Lepi vezi. Kratko pa sta potegnila malo da ne, kar čez noč. In seveda … boli…

Takšna strtosrčneža se spoznata. Hodita na pijače, na sprehode, se smejita, skupaj se imata res lepo. A ko se poslovita … ostane praznina. Pogrešata. A ne drug drugega, temveč … tisto oz. tistega, zaradi katerega nista ravno v najboljšem stanju.

Potem enkrat, med pogovorom, debata nanese na to, kako bi bilo, če bi si pomagala. Če bi ta strtosrčneža bila skupaj. Če bi enostavno bila skupaj, čeprav nista zaljubljena drug v drugega, a se imata skupaj lepo, se znata zabavati in kar je nekako najpomembnejše – drug ob drugem pozabita na tisto, kar ju drugače tako zelo matra.

In ko takole pogledaš na zadevo, ideja niti ni tako zelo slaba. Tako začneš prebolevati, začneš pozabljati, s časoma se navežeta drug na drugega in začneta pogrešati drug drugega… a vseeno… nista zaljubljena drug v drugega. Pa čeprav se imata rada, sta srečna skupaj in se lepo dopolnjujeta. Sta skupaj lep par.

Je možno biti v vezi z nekom, v katerega nisi zaljubljen? In s to isto osebo uživaš vse dobrote veze, od lepih skupnih večerov, seksa, do kreganj, ker si pozabil na obletnico.

Ali pač to ni prav, ni moralno, je … narobe? Ker te osebe ne ljubiš in si z njo samo zato, da ti je lažje. Da ne … boli?

Obstaja možnost, da se takšni dve osebi enostavno na koncu le zaljubita? Ali je takšna “pomožna veza” že od začetka obsojena na prepad?

P.s.: gre samo za razmišljanje, lepo prosim… ;)  

 • Share/Bookmark
 

14 odgovorov na “Pomožna veza”

 1. struna Pravi:

  Pomožna veza? A si na glavo padu???? Veza al pa ne veza… Vmesne postaje ni… Edin fukfrendovstvo je vmes, k pa vsi vemo kam lahko vodi

 2. Dizzy Pravi:

  Ma ni tole mišljeno kot fuckfrendovstvo, a veš… Ker dejansko, tam prideš oz. pride, se daš dol in gre… tukaj je pa vse skupaj mišljeno kot veza… samo da nisi zaljubljen… pač…

 3. Darja Darja Pravi:

  Možno je vse. Dvomim pa, da taka veza lahko dolgoročno obstaja. Morda sem naivna, ampak menim, da mora biti za uspešno partnerstvo najprej zaljubljenost in privlačnost in nato ljubezen in spoštovanje.

 4. Dizzy Pravi:

  @Darja: misliš, da obratno res ne gre – da iz spoštovanja in prijateljstva zraste kaj več?

 5. cyco Pravi:

  Stvar deluje, dokler ne pride nekdo, ki enemu od njiju zmeša glavo. In potem je drugi prizadet.

 6. struna Pravi:

  cyco, podpis… Mogoče bi lahko bla uspešna veza, ampak v redkih primerih.
  @Dizzy, vem da ni blo mišljeno fukfrendovstvo… Sam tko sm omenu kot vmesno stopnjo med vezo in ne vezo

 7. lana86 Pravi:

  Enkrat prideš do tega, da začetna privlačnost ni večna. Ko si si z nekom takoj v momentu všeč, se privlačita itd., ne pomisliš na njegove slabe strani -ker si enostavno tako zelo zaljubljen vanj. Delaš kompromise, ki jih drugače ne bi za noben denar. Sprejmeš drugo mnenje, čeravno imaš veliko povedati proti, a si raje tiho, ker človeka še ne poznaš in se bojiš, da ga bo to odgnalo od tebe. Postopoma ga spoznavaš, in ugotavljaš, da pa le ni TO, s čimer te je zaslepila njegova zunanja podoba.

  Nekoga poznaš že nekaj časa. Lepega dne pa dejansko ugotoviš, da “kako je možno, da se nisi vanj še zaljubil?” Skupaj sta, lahko se pogovarjata o VSEM, kregata se -a brez resnosti, ker vesta da se imata rada ne glede na vse, karkoli bo kdo rekel, bo drugi razumel. Brez, da bi te bilo strah povedati svoje mnenje o žgoči temi, naj bo kakršna koli že. Pred tem človekom si lahko otrok, odrasel, poslovnež, kurbica, tih, glasen, delaš se neumnega, užaljenega… Karkoli. In vse bo razumel in te še vedno imel rad.
  Je to človek, ki ga imaš za najboljšega prijatelja? JE.
  Je to človek, s katerim se imaš VEDNO lepo, te nasmeji? JE.
  Bi si znal predstavljati, da je ta človek celo življenje ob tebi? DA.

  Ampak… Ni privlačnosti.

  Je več vredna privlačnost ali notranje zadovoljstvo, ki ti ga daje oseba?
  (Vem, da obstaja oboje…)

  Toda, privlačnost lahko z leti izgine (in tudi res izgine). Ostane pa duša. Tista duša tega človeka ostane enaka. In ta duša te lahko prepriča, da ostaneš zvest enemu, ker veš kaj imaš. Ker se zavedaš tega in veš, da imaš največji zaklad. In imaš tisto nekaj, česar pa morda drugi nimajo.

  Pa vendar ti ne bi znala povedati, ali je to možno. Čez deset let … ;)

 8. hathor Pravi:

  @lana86 …lepo razmišljanje. In na koncu tudi jaz ne znam odgovoriti. Morda pri nekaterih ja, pri nekaterih pa ne. Vse je odvisno od karakterja, izkušenj in doživljanja posameznika. Verjetno so se nekateri pripravljeni zadovoljiti s tem, spet drugi pa prisegajo na metuljčke, iskrice in ognjemet in ne bodo nikoli pristali na kaj manj.

 9. hathor Pravi:

  @lana86 …lepo razmišljanje.
  In na koncu tudi jaz ne znam odgovoriti. Morda pri nekaterih ja, pri nekaterih pa ne. Vse je odvisno od karakterja, izkušenj in doživljanja posameznika. Verjetno so se nekateri pripravljeni zadovoljiti s tem, spet drugi pa prisegajo na metuljčke, iskrice in ognjemet in ne bodo nikoli pristali na kaj manj.

  @struna…jebela smo strogi…veza ali pa ne veza…:)

 10. tejkla tejkla Pravi:

  ma. v končni fazi sta prijatelja in če to rata ostat dvema prej zaljubljenima zakoncema, je to kar zmaga.sta pač startala mal drgač. nezaljubljeno. :)

 11. stardust Pravi:

  Je možno biti v vezi z nekom, v katerega nisi zaljubljen?

  aha. vec se fuka :) odpade logistika.

 12. Dizzy Pravi:

  @Stardust: za vsa razmerja je primerna količina seksa zelo pomembna… se mi zdi… ;-)

 13. MAja Pravi:

  Tudi sama se zadnje čase to večx sprašujem…, kaj je boljše, da je na začetku ful neka privlačnost, ki verjento oz. zagotovo slej kot prej zbledi in potem vprašanaje kaj sploh nastane oz. ostane…. ali, da se zveza razvije iz prijateljstva, nekega občutka varnosti oz. neki simpatije, ki med prijateljis zagotovo tudi je… ne vem…, to je ful težko…., mislim, da je oboje možno, čeprav kaj je “boljše” nihče ne ve…, itak na koncu je velikokrat še samo navada in “strah”, da boš ostal sam…, kar pa seveda ni prav…., po eni strani se mi zdi, da nikoli ne bi mogla bit z nekom v katerega nisem zaljubljena, po drudi strani pa tudi sama od “koga” pričakujem, da bi mi dal možnost, čeprav mogoče ni tako zaljubljen vame, ampak mu je smao fajn v moji družbi…. me ima rad kot prijateljico, sama pa npr. od njega “zahtevam” oz. si želim več…, ne vem…, zapleteno je vse skupaj…, res je…

 14. Pomožna veza (part 2) Pravi:

  [...] je Dizzy? :) Pomožna veza Feb [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !