Feb 21

What if?

nekategorizirano Komentiraj

Včeraj zvečer. Hodim od glavne avtobusne postaje (ravno mega faking dober kebab sem pojedel) proti Bavarskemu dvoru.  Pa opazim tavajočo mladenko, ki mi je že od daleč delovala znana. Pač, zaradi službe imam poklicno deformacijo, da si dobro zapomnim obraze in vem, s katerim od obrazov se že imel kakršenkoli stik.

Bližje, kot mi je gospodična bolj mi je jasno, od kje mi je znana. Že pred časom, kakšne pol leta nazaj, če ne še dlje, me je na Nazorjevi prav osramočeno prosila, če bi imel kakšen € za njo, češ, da je z Nove Gorice, ter da ji je ušel zadnji avtobus in zdaj zbira za vlak… da potrebuje 15 €. Delovala mi je… poštena. In sem ji dal – 10€. In počutil sem se dobro. Da sem pomagal sočloveku v stiski.

No, včeraj pa vseeno – takoj sem jo spoznal. Podoben govor, kot prvikrat, le z nekaj popravki. A vseeno. Tokrat nisem nasedel. Pa tudi res nisem imel gotovine pri sebi. Sicer poln žep kovancev, a vseeno… nisem ji dal ničesar. Misleč, da nikomur ne bom pomagal… do novega šusa… in da ga pripeljem bližje peklu…

In… danes… Me malo peče vest.   Tisto znamenito vprašanje: “What If?” Kaj, če je res prišla le na izpit, če jo je res prijatelj, s katerim je prišla v Ljubljano, pustil na cedilu in je res brez denarja za avtobus. Vlak.

Verjetno ne bom nikoli zvedel…

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “What if?”

 1. struna Pravi:

  V okolici železniške se vedno najde nekaj takih “študentov”, “slučajno pozabljenih denarnic” in podobnih ljudi… Iskreno dam rajši kakemu klošarju kak ojro, kot pa tem ljudem… Res je, da nikoli ne veš, če nujno potrebuje za bus ali vlak… Sem pa doživel sledeče, da ko me je ravno ena mladenka pred leti poprosila za kak prispevek za karto, sem ji predlagal, da ji karto kupim jaz (roko na srce, je na 2 kilometra zgledala narkomanka), nakar so sledila opravičila, da se ji zdaj pa nujno mudi in da se vseeno lepo zahvaljuje itd… Od takrat dam, kot sem rekel, rajši klošarjem za kak liter zraven, kot pa tem ljudem “brez kart”

 2. Darja Pravi:

  Verjetno ima pa tudi ona namišljenega prijatelja (g. Murphyja), da se ji vedno znova ponavljajo iste smole… :D

 3. Dizzy Pravi:

  Hehe… :)

  Me pa veseli, da nisem edini, ki se mu je nekaj podobnega pripetilo. Verjetno gre res za nesrečno mamilopapko… Izgledala je popolnoma netipična…tudi oči niso bile tiste prave. In njen nastop. Tako nedolžen… Nikoli ji ne bi pripisal tega, a vendar… Takle mamo.

 4. stardust Pravi:

  naslednjic ji reci: dam ti 10€, ce mi ga pocuzas. :)

 5. hathor Pravi:

  Delat naj gre, pizda lena!!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !